mahanpardazan شام مقوی برای کودکان: گنجینه تجربیات نی نی سایتی ها – آموزش‌های کاربردی ماهان پردازش
نی‌ نی سایت

شام مقوی برای کودکان: گنجینه تجربیات نی نی سایتی ها




شام مقوی برای کودکان: خلاصه تجربیات نی نی سایت

این لیست بر اساس نظرات و پیشنهادات کاربران در تاپیک‌های مختلف نی نی سایت تهیه شده و ممکنه برای همه کودکان مناسب نباشه. همیشه قبل از امتحان کردن یک غذای جدید، با پزشک فرزندتون مشورت کنید، مخصوصا اگر سابقه حساسیت غذایی دارن.

عکس مربوط به مطالب آموزشی که نکته‌ها، تکنیک‌ها، ترفندها و تجربه ها را ارائه می کند

  • 🌐سوپ جو با مرغ و سبزیجات (هویج، کدو، سیب زمینی)
  • 🌐عدسی با نون تست
  • 🌐فرنی با شیر و آرد برنج (می‌تونید کمی خرما یا پوره میوه هم اضافه کنید)
  • 🌐حریره بادام
  • 🌐املت با گوجه و قارچ
  • 🌐کتلت با سیب زمینی و گوشت چرخ کرده
  • 🌐کوکو سبزی (به صورت لقمه‌ای هم میشه درست کرد)
  • 🌐ماکارونی با گوشت چرخ کرده و سبزیجات ریز خرد شده
  • 🌐پوره سیب زمینی با کره و شیر
  • 🌐خوراک لوبیا با نون
  • 🌐املت اسفناج
  • 🌐پنکیک خونگی (با کمی عسل یا میوه)
  • 🌐خوراک عدس و سیب زمینی
  • 🌐سوپ ورمیشل
  • 🌐کوفته قلقلی با سس گوجه
  • 🌐جوجه کباب (به تکه‌های کوچیک تقسیم کنید)
  • 🌐ماهی بخارپز یا کبابی (بدون استخوان)
  • 🌐املت با پنیر
  • 🌐آش رشته (به مقدار کم)
  • 🌐خوراک مرغ و سبزیجات
  • 🌐دلمه برگ مو
  • 🌐شیر برنج
  • 🌐نان و پنیر و گردو
  • 🌐کوکو سیب زمینی
  • 🌐پیتزای خونگی (با مواد سالم و مغذی)
  • 🌐خوراک قارچ
  • 🌐ساندویچ تخم مرغ آبپز
  • 🌐فلافل خانگی

یادتون باشه، تنوع غذایی و صبر و حوصله کلید موفقیت در غذا دادن به بچه هاست. با کمی خلاقیت و بهره‌گیری از تجربیات دیگران، میتونید شام های خوشمزه و مقوی برای دلبندتون آماده کنید.

سعی کنید غذا رو به شکل های جذاب تزیین کنید و از سبزیجات رنگی در تهیه غذا استفاده کنید تا اشتهای کودکتون تحریک بشه.

از دادن غذاهای فرآوری شده و پر از شکر و نمک خودداری کنید. سلامتی کودکتون در اولویت قرار داره.





28 ایده شام مقوی از نی نی سایت: خلاصه تجربه ها


28 ایده شام مقوی از نی نی سایت: خلاصه تجربه ها

1. سوپ جو با سبزیجات و گوشت

یک غذای کامل و مغذی با فیبر بالا که برای تمام سنین مناسبه. میتونید از جو پرک یا بلغور جو استفاده کنید. اضافه کردن گوشت چرخ کرده یا مرغ پخته شده، پروتئینش رو بیشتر میکنه. هویج، سیب زمینی، جعفری و گشنیز هم طعم و خاصیتش رو بیشتر میکنن. مراقب میزان نمک باشید، مخصوصا برای بچه ها. میتونید با لیمو ترش تازه سرو کنید. برای تنوع، یک قاشق خامه هم میتونید اضافه کنید.

2. عدسی

یک منبع عالی پروتئین گیاهی و آهن. عدس رو با پیاز داغ و ادویه تفت بدید. میتونید سیب زمینی هم بهش اضافه کنید. برای طعم بهتر، رب گوجه فرنگی هم اضافه کنید. با نان سنگک تازه خیلی خوشمزه میشه. اگر دوست دارید تند بشه، کمی فلفل قرمز اضافه کنید. آبلیمو هم طعمش رو عالی میکنه.

3. املت سبزیجات

سریع و آسان، و پر از ویتامین. تخم مرغ ها رو با شیر یا آب رقیق کنید. سبزیجاتی مثل فلفل دلمه ای، قارچ، اسفناج و گوجه فرنگی رو تفت بدید. تخم مرغ ها رو به سبزیجات اضافه کنید. میتونید پنیر پیتزا هم اضافه کنید. با نان تست یا نان سبوس دار سرو کنید. کمی پیازچه خرد شده روش بریزید.

4. کتلت

غذای محبوب و پرطرفدار. گوشت چرخ کرده، سیب زمینی رنده شده، پیاز رنده شده و ادویه ها رو مخلوط کنید. در روغن سرخ کنید. میتونید داخلش سبزی معطر هم بریزید. با گوجه فرنگی و خیارشور سرو کنید. نان باگت یا نان لواش انتخاب خوبیه. میتونید با سس قرمز یا سس مایونز سرو کنید.

5. خوراک لوبیا

منبع غنی پروتئین و فیبر. لوبیا رو از شب قبل خیس کنید. با پیاز داغ، رب گوجه فرنگی و ادویه ها بپزید. میتونید کمی سیب زمینی هم اضافه کنید. با نان سرو کنید. آبلیمو فراموش نشه. برای طعم بهتر، کمی گلپر هم میتونید اضافه کنید.

6. ماکارونی با گوشت چرخ کرده

یک غذای خوشمزه و سیر کننده. ماکارونی رو طبق دستور بپزید. گوشت چرخ کرده رو با پیاز داغ و رب گوجه فرنگی تفت بدید. میتونید قارچ و فلفل دلمه ای هم اضافه کنید. ماکارونی رو با سس مخلوط کنید. پنیر پیتزا هم روش بریزید. با سالاد فصل سرو کنید.

نوشته های مشابه

7. کوکو سبزی

غذای سبک و خوشمزه. سبزی کوکو، تخم مرغ، آرد و ادویه ها رو مخلوط کنید. در روغن سرخ کنید. میتونید گردو خرد شده هم اضافه کنید. با نان و ماست سرو کنید. خیارشور و گوجه فرنگی هم کنارش بذارید. برای طعم بهتر، کمی زرشک هم میتونید اضافه کنید.

8. آش رشته

غذای سنتی و مقوی. رشته آشی، حبوبات، سبزی آش و پیاز داغ رو با هم بپزید. با کشک، نعناع داغ و پیاز داغ تزیین کنید. میتونید سیر داغ هم اضافه کنید. کشک رو قبل از اضافه کردن بجوشونید. مراقب میزان نمک باشید. برای تنوع، میتونید کمی گوشت قلقلی هم بهش اضافه کنید.

9. خوراک مرغ و سبزیجات

غذای سالم و کم کالری. مرغ رو با سبزیجاتی مثل هویج، سیب زمینی، کدو و فلفل دلمه ای بپزید. میتونید کمی آبلیمو و ادویه هم اضافه کنید. با نان سرو کنید. میتونید مرغ رو گریل کنید و با سبزیجات بخارپز سرو کنید. برای طعم بهتر، از سیر و زنجبیل هم میتونید استفاده کنید. میتونید با برنج قهوه ای هم سرو کنید.

10. ساندویچ مرغ

غذای سریع و راحت. مرغ پخته شده رو ریش ریش کنید. با سس مایونز، خیارشور و گوجه فرنگی مخلوط کنید. داخل نان باگت یا نان تست قرار بدید. میتونید کاهو هم اضافه کنید. برای طعم بهتر، کمی آووکادو هم میتونید اضافه کنید. میتونید از سس خردل هم استفاده کنید.

11. پیراشکی گوشت

غذای خوشمزه و دلچسب. خمیر پیراشکی رو آماده کنید. گوشت چرخ کرده رو با پیاز داغ و ادویه ها تفت بدید. خمیر رو پهن کنید و از مواد گوشتی داخلش بذارید. پیراشکی ها رو سرخ کنید یا در فر بپزید. میتونید روی پیراشکی ها کنجد بپاشید. با سس قرمز سرو کنید.

12. دال عدس

غذای مقوی و پر خاصیت هندی. عدس قرمز رو با پیاز داغ، سیر، زنجبیل و ادویه های هندی بپزید. میتونید گوجه فرنگی هم اضافه کنید. با برنج سرو کنید. میتونید با نان هم سرو کنید. برای طعم بهتر، کمی گشنیز خرد شده هم اضافه کنید. ماست چکیده هم کنارش عالیه.

13. پوره سیب زمینی با مرغ

غذای نرم و مناسب برای کودکان و افراد مسن. سیب زمینی رو بپزید و له کنید. مرغ پخته شده رو ریش ریش کنید. با کمی کره و شیر، پوره سیب زمینی رو نرم تر کنید. مرغ رو روی پوره سیب زمینی بذارید. میتونید سبزیجات پخته شده هم کنارش بذارید. برای طعم بهتر، کمی جعفری خرد شده هم میتونید اضافه کنید.

14. سوپ ورمیشل

غذای سبک و آسان برای هضم. ورمیشل رو با آب مرغ یا آب گوشت بپزید. میتونید کمی سبزیجات هم اضافه کنید. با لیمو ترش تازه سرو کنید. مراقب میزان نمک باشید. برای تنوع، کمی رب گوجه فرنگی هم میتونید اضافه کنید. یه غذای عالی برای وقتی که مریض هستید.

15. خوراک قارچ

غذای گیاهی و خوشمزه. قارچ رو با پیاز داغ و سیر تفت بدید. میتونید فلفل دلمه ای هم اضافه کنید. با نان سرو کنید. میتونید با برنج هم سرو کنید. برای طعم بهتر، کمی آویشن هم میتونید اضافه کنید. کمی آبلیمو هم روش بچکونید.

16. شنیسل مرغ

غذای خوشمزه و پرطرفدار. سینه مرغ رو نازک برش بزنید. در آرد، تخم مرغ و پودر سوخاری بغلتونید. در روغن سرخ کنید. با سیب زمینی سرخ کرده و سالاد سرو کنید. با سس کچاپ و سس مایونز سرو کنید. میتونید داخل پودر سوخاری، ادویه های دلخواهتون رو هم بریزید.

17. آبگوشت

غذای سنتی و مقوی ایرانی. گوشت گوسفندی، نخود، لوبیا، سیب زمینی و پیاز رو با هم بپزید. با نان، سبزی و ترشی سرو کنید. میتونید گوشت کوبیده هم درست کنید. برای طعم بهتر، کمی رب گوجه فرنگی هم میتونید اضافه کنید. حتما از ادویه های مخصوص آبگوشت استفاده کنید. یه غذای عالی برای روزهای سرد.

18. کوفته تبریزی

غذای مجلسی و خوشمزه تبریزی. گوشت چرخ کرده، برنج، لپه، سبزی کوفته و پیاز رو با هم ورز بدید. داخل کوفته ها آلو، تخم مرغ و گردو بذارید. در سس گوجه فرنگی بپزید. با نان سرو کنید. خیلی مهمه که گوشت رو خوب ورز بدید تا کوفته ها وا نرن. سس کوفته باید خوشرنگ و غلیظ باشه. یه غذای عالی برای مهمونی.

19. حلیم

غذای مقوی و سیر کننده. گندم و گوشت رو با هم بپزید تا کاملا له شوند. با روغن حیوانی، دارچین و شکر سرو کنید. میتونید با گوشت بوقلمون هم درست کنید. حلیم رو باید خیلی خوب هم بزنید تا ته نگیره. برای طعم بهتر، کمی گلاب هم میتونید اضافه کنید. یه صبحانه یا شام مقوی.

20. کباب تابه ای

غذای سریع و آسان. گوشت چرخ کرده رو با پیاز رنده شده، ادویه ها و کمی آرد مخلوط کنید. در تابه پهن کنید و سرخ کنید. با گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای و نان سرو کنید. میتونید با برنج هم سرو کنید. برای طعم بهتر، کمی جعفری خرد شده هم میتونید اضافه کنید. یه شام خوشمزه و فوری.

21. میرزا قاسمی

غذای خوشمزه گیلانی. بادمجان ها رو کبابی کنید و پوستشون رو بگیرید. با سیر داغ، گوجه فرنگی و تخم مرغ مخلوط کنید. با نان سرو کنید. برای طعم بهتر، کمی فلفل سبز هم میتونید اضافه کنید. حتما از بادمجان های قلمی و شیرین استفاده کنید. یه غذای گیاهی و لذیذ.

22. کشک بادمجان

غذای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی. بادمجان ها رو سرخ کنید یا کبابی کنید. با پیاز داغ، سیر داغ و کشک مخلوط کنید. با گردو، نعناع داغ و پیاز داغ تزیین کنید. با نان سرو کنید. میتونید کمی گردو خرد شده هم داخلش بریزید. یه غذای خوشمزه و سیر کننده.

23. خورشت قیمه سیب زمینی

غذای اصیل ایرانی. گوشت قیمه ای رو با پیاز داغ و رب گوجه فرنگی تفت بدید. لپه رو از قبل خیس کنید و به گوشت اضافه کنید. با ادویه های خورشتی بپزید. سیب زمینی ها رو سرخ کنید و قبل از سرو به خورشت اضافه کنید. با برنج سرو کنید. لیموعمانی طعمش رو عالی میکنه.

24. خورشت کرفس

خورشتی خوش عطر و طعم. گوشت خورشتی رو با پیاز داغ تفت بدید. کرفس خرد شده و جعفری و نعنای خرد شده رو اضافه کنید. با ادویه های خورشتی بپزید. میتونید کمی آبلیمو هم اضافه کنید. با برنج سرو کنید. برای طعم بهتر، از کرفس های تازه و جوان استفاده کنید.

25. کباب کوبیده

کباب اصیل ایرانی. گوشت چرخ کرده رو با پیاز رنده شده، نمک و فلفل ورز بدید. به سیخ بکشید و روی آتش یا در فر کباب کنید. با نان، گوجه فرنگی کبابی و فلفل سبز سرو کنید. میتونید با برنج هم سرو کنید. برای اینکه کباب از سیخ نریزه، گوشت رو باید خوب ورز بدید. حتما از گوشت چرب استفاده کنید.

26. خوراک لوبیا سبز

غذای سبک و مغذی. لوبیا سبز رو با پیاز داغ و گوشت چرخ کرده تفت بدید. گوجه فرنگی رنده شده و ادویه ها رو اضافه کنید. با نان یا برنج سرو کنید. میتونید کمی سیب زمینی هم بهش اضافه کنید. برای طعم بهتر، کمی آبلیمو هم میتونید اضافه کنید. یه شام سریع و سالم.

27. گراتن سیب زمینی و مرغ

غذای فرنگی خوشمزه. سیب زمینی های ورقه شده رو با مرغ پخته شده ریش ریش شده و سس بشامل مخلوط کنید. داخل ظرف پیرکس بریزید و روی اون پنیر پیتزا بریزید. در فر بپزید تا پنیر آب شود و طلایی شود. با سالاد سرو کنید. میتونید قارچ هم بهش اضافه کنید. یه شام شیک و خوشمزه.

28. عدسی پلو

پلوی مخلوط مقوی. برنج رو آبکش کنید. عدس پخته شده رو با پیاز داغ، کشمش و خرما تفت بدید. برنج و مواد رو لایه لایه داخل قابلمه بریزید و دم کنید. با ماست و سالاد سرو کنید. میتونید گوشت چرخ کرده تفت داده شده هم بهش اضافه کنید. زعفران هم طعم و عطرش رو بهتر میکنه.

نمایش بیشتر

یک دیدگاه

  1. وقتی دخترم شروع به غذاخوردن کرد، همیشه سوپ جو را با سبزیجات ریز خرد شده امتحان می کردم. می دیدم که بافت نرم جو و طعم ملایمش برایش راحت تر بود. یک بار هویج و کدو را به شکل ستاره برش زدم که توجهش جلب شد و بیشتر خورد. برای تنوع گاهی پنیر رنده شده روی سوپ می پاشیدم که هم طعم خوبی می داد هم کلسیم اضافه می شد.

    ماهی بخارپز برایمان چالش بود تا اینکه فهمیدم اگر با کمی آبلیمو و سبزیجات معطر بپزم، بوی تند آن کمتر می شود. حالا هفته ای یک بار ماهی کبابی با سیب زمینی نرم شده برایش درست می کنم.

    راستی یک توصیه کوچک، وقتی ماکارونی با گوشت چرخ کرده درست می کنم، گاهی به جای رب گوجه از پوره هویج استفاده می کنم. رنگ جذابی پیدا می کند و بچه ها متوجه تفاوتش نمی شوند.

    شیربرنج در خانه ما همیشه با دارچین و کمی پودر پسته سرو می شود. این ترکیب رنگ و بو دلپذیری دارد. یادم می آید یک بار خرما را رنده کردم و داخل شیربرنج ریختم که خیلی خوشمزه شد.

    برای کوکو سبزی، تخم مرغ را کمی بیشتر می زنم تا بافت نرم تری پیدا کند. دخترم کوکوهای کوچولو را دوست دارد، پس آنها را به اندازه نان تست می برم تا راحت تر بخورد.

    یاد گرفتم که غذاهای جدید را اول ظهر به کودک بدهم نه شب. اگر واکنش آلرژیک نشان دهد، در طول روز راحت تر می توانم پیگیری کنم.

    یک ترفند دیگر هم دارم؛ کنار غذاهای جدید کمی از خوراکی های مورد علاقه اش را می گذارم. اینطوری راحت تر با طعم های جدید کنار می آید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا