غذای جدید چی بلدی؟ (خلاصه تجربیات نی نی سایت – 22 مورد)
پیدا کردن غذای جدید برای بچهها همیشه یک چالش بزرگ برای والدین است. در این پست، خلاصهای از تجربیات مامانهای گل نی نی سایت رو در مورد غذاهای جدید و خلاقانه برای کوچولوها جمعآوری کردیم.
این لیست شامل غذاهایی میشه که هم مقوی هستند و هم ممکنه مورد پسند ذائقه بچهها قرار بگیرند:
- 🌐کوکو سبزی با تزیین خلاقانه (شکل حیوانات)
- 🌐کتلت گوشت رنده شده با کدو سبز
- 🌐پوره سیب زمینی شیرین با دارچین
- 🌐فرنی با شیر بادام و خرما
- 🌐حریره بادام با عسل (بعد از یک سالگی)
- 🌐سوپ جو با سبزیجات و مرغ
- 🌐آش رشته (با رشته کوتاهشده)
- 🌐املت با قارچ و فلفل دلمهای
- 🌐ماکارونی با سس سبزیجات (هویج و کدو رنده شده)
- 🌐خوراک لوبیا چیتی با گوشت چرخ کرده
- 🌐عدسی با نان تست
- 🌐تهچین مرغ (بدون ادویه زیاد)
- 🌐دلمه برگ مو (کوچک و بدون فلفل)
- 🌐کوفته تبریزی (با سس کم)
- 🌐پیتزا خانگی با سبزیجات (اسفناج، قارچ)
- 🌐مرغ سوخاری خانگی (بدون پوست و با آرد سوخاری کم نمک)
- 🌐ماهی کبابی (بدون استخوان)
- 🌐کباب تابه ای (با گوشت کم چرب)
- 🌐میرزا قاسمی
- 🌐کشک بادمجان
- 🌐کوکوی عدس
- 🌐خورشت قیمه سیب زمینی (کم چرب و کم ادویه)

قبل از دادن هر غذای جدید به کودکتون، حتماً با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید، مخصوصا اگه سابقه آلرژی در خانواده وجود داشته باشه.
چی بپزم؟ خلاصه تجربیات نی نی سایت در مورد غذاهای جدید
۱. خوراک لوبیا چیتی با رب انار
خیلی از مامان ها توی نی نی سایت گفتن که اضافه کردن رب انار به خوراک لوبیا چیتی یه طعم ملس و خیلی خوشمزه بهش میده. امتحانش ضرر نداره!بعضی ها هم گفتن یه کوچولو شکر هم اضافه می کنن که طعمش بالانس بشه. یه نکته دیگه هم این بود که حتما لوبیا رو از شب قبل خیس کنین و چند بار آبش رو عوض کنین تا نفخش گرفته بشه. برای لعاب بیشتر هم می تونید یه سیب زمینی کوچیک رو رنده کنید و توی خوراک بریزید. مواظب باشین رب انار زیاد نریزین که خیلی ترش نشه. بعضی ها هم پیشنهاد دادن یه کم پیاز داغ و سیر داغ هم بهش اضافه کنین. در آخر با جعفری تازه خرد شده سرو کنید!
۲. کوکو سبزی با گردو و زرشک
همه می دونیم کوکو سبزی یه غذای خیلی سریع و آسونه. اما با اضافه کردن گردو و زرشک می تونین یه طعم جدید بهش بدین. گردو رو نگینی خرد کنید و زرشک رو هم قبل از اضافه کردن یه کم خیس کنید تا نرم بشه. بعضی ها هم یه قاشق آرد هم به مایه کوکو اضافه می کنن تا منسجم تر بشه. موقع سرخ کردن حرارت رو کم کنین تا کوکو نسوزه و مغز پخت بشه. میتونین کوکو رو توی فر هم درست کنین. برای جلوگیری از چسبیدن کوکو به ماهیتابه، از یه ماهیتابه نچسب استفاده کنید. مقداری بکینگ پودر باعث پفکی شدن کوکو می شود.
۳. دلمه فلفل رنگی با بلغور
به جای برنج می تونین از بلغور برای پر کردن دلمه فلفل استفاده کنین. هم سالم تره و هم طعم جدیدی داره. بلغور رو قبل از استفاده یه کم خیس کنید. از هر نوع فلفل رنگی که دوست دارین می تونین استفاده کنین. میتونین یه کم گوشت چرخ کرده هم به مواد دلمه اضافه کنین. سس دلمه رو با رب گوجه فرنگی و ادویه های دلخواه درست کنین. دلمه ها رو توی قابلمه بچینین و سس رو روشون بریزین و بذارین بپزه. اضافه کردن مقداری سبزی معطر طعم خوبی به دلمه می دهد.
۴. سوپ جو با شیر و قارچ
سوپ جو یه غذای مقویه که برای سرماخوردگی خیلی خوبه. با اضافه کردن شیر و قارچ می تونین یه طعم خامه ای و خوشمزه بهش بدین. جو رو از شب قبل خیس کنین. قارچ رو ورقه ای خرد کنید و تفت بدین. شیر رو در آخر پخت اضافه کنین و اجازه بدین سوپ جا بیفته. میتونین یه کم خامه هم به سوپ اضافه کنین. برای طعم بهتر میتونین از آب مرغ هم استفاده کنین. سوپ رو با جعفری خرد شده سرو کنین.
۵. پاستا با سس پستو و گوجه خشک
پاستا یه غذای سریع و آسونه که می تونین با سس های مختلف درست کنین. سس پستو و گوجه خشک یه ترکیب خیلی خوشمزه و ایتالیاییه. پاستا رو طبق دستور روی بسته بپزین. سس پستو رو می تونین آماده بخرین یا خودتون درست کنین. گوجه های خشک رو خرد کنید و با سس پستو مخلوط کنین. پاستا رو با سس مخلوط کنین و با پنیر پارمزان رنده شده سرو کنین. میتونین یه کم مرغ گریل شده هم به پاستا اضافه کنین. سیر طعم بهتری به سس پستو می دهد.
۶. عدسی با سیب زمینی شیرین
عدسی یه غذای کامل و مقویه که با اضافه کردن سیب زمینی شیرین می تونین طعم جدیدی بهش بدین. عدس رو از قبل خیس کنین. سیب زمینی شیرین رو پوست بکنین و نگینی خرد کنین. سیب زمینی شیرین رو با عدس بپزین. میتونین یه کم پیاز داغ و سیر داغ هم به عدسی اضافه کنین. ادویه های دلخواهتون رو به عدسی بزنید. عدسی رو با نون سرو کنین.
۷. املت اسفناج و پنیر فتا
املت یه صبحانه یا شام سریع و آسونه که با اضافه کردن اسفناج و پنیر فتا می تونین یه طعم مدیترانه ای بهش بدین. اسفناج رو خرد کنید و تفت بدین. تخم مرغ ها رو با نمک و فلفل مخلوط کنین. اسفناج و پنیر فتا رو به تخم مرغ ها اضافه کنین. املت رو توی تابه بپزین. میتونین یه کم گوجه فرنگی هم به املت اضافه کنین. املت رو با نون سرو کنین.
۸. کتلت مرغ و سیب زمینی با جعفری و پیازچه
کتلت مرغ و سیب زمینی یه غذای خوشمزه و پرطرفداره که با اضافه کردن جعفری و پیازچه می تونین عطر و طعمش رو بهتر کنین. مرغ و سیب زمینی رو چرخ کنین. جعفری و پیازچه رو خرد کنین و به مرغ و سیب زمینی اضافه کنین. ادویه های دلخواهتون رو به مواد کتلت بزنین. کتلت ها رو توی روغن سرخ کنین. کتلت ها رو با نون یا برنج سرو کنین. اضافه کردن کمی آرد سوخاری باعث تردتر شدن کتلت می شود.
۹. مرغ ترش با گردو و رب انار
مرغ ترش یه غذای شمالی خوشمزه است که با گردو و رب انار درست میشه. این غذا طعم ملس و لذیذی داره. مرغ رو تکه تکه کنین و تفت بدین. گردو رو آسیاب کنین. گردو و رب انار رو با آب مخلوط کنین و روی مرغ بریزین. اجازه بدین مرغ بپزه و سس غلیظ بشه. مرغ ترش رو با برنج سرو کنین. اضافه کردن سبزی های معطر شمالی طعم مرغ ترش را دو چندان می کند.
۱۰. آش رشته با کشک و نعناع داغ فراوان
آش رشته یه غذای سنتی و پرطرفداره که با کشک و نعناع داغ سرو میشه. هرچی کشک و نعناع داغش بیشتر باشه خوشمزه تره!رشته آش رو خرد کنین. حبوبات رو از قبل خیس کنین. حبوبات و سبزی آش رو با آب بپزین. رشته آش رو اضافه کنین و اجازه بدین آش جا بیفته. آش رو با کشک و نعناع داغ سرو کنین. برای طعم بهتر میتونین از پیاز داغ هم استفاده کنین.
۱۱. خورشت قیمه بادمجان
خورشت قیمه با بادمجان هم خیلی خوشمزه میشه. بادمجان ها رو سرخ کنید و به خورشت قیمه اضافه کنید. گوشت خورشتی را تفت دهید و لپه را اضافه کنید. رب گوجه فرنگی و ادویه ها را اضافه کنید. آب بریزید و اجازه دهید گوشت و لپه بپزند. بادمجان های سرخ شده را اضافه کنید و بگذارید خورش جا بیفتد. خورشت قیمه بادمجان را با برنج سرو کنید. بهرهگیری از لیمو عمانی طعم و عطر بهتری به خورش می دهد.
۱۲. کباب تابه ای با گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای
کباب تابه ای یه غذای سریع و آسونه که با گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای طعم بهتری پیدا می کنه. گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و ادویه ها مخلوط کنید. مواد کباب را کف تابه پهن کنید. گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای خرد شده را روی کباب بچینید. تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا کباب بپزد. کباب تابه ای را با نان یا برنج سرو کنید. اضافه کردن کمی سماق به کباب طعم بهتری می دهد.
۱۳. ساندویچ مرغ ریش ریش با سس باربیکیو
ساندویچ مرغ ریش ریش یه ساندویچ خوشمزه و راحته که با سس باربیکیو طعم خیلی خوبی می گیره. مرغ پخته شده را ریش ریش کنید. مرغ ریش ریش شده را با سس باربیکیو مخلوط کنید. مخلوط مرغ و سس را داخل نان ساندویچی بریزید. ساندویچ را با خیارشور و گوجه فرنگی سرو کنید. میتونین یه کم کاهو هم به ساندویچ اضافه کنین. بهرهگیری از نان تست گرم شده طعم بهتری به ساندویچ می دهد.
۱۴. پیتزا سبزیجات
پیتزا سبزیجات یک گزینه سالم و خوشمزه است برای کسانی که به دنبال یک وعده غذایی سبک هستند. خمیر پیتزا را آماده کنید یا از نان پیتزا آماده استفاده کنید. روی خمیر پیتزا سس گوجه فرنگی بمالید. سبزیجات دلخواه خود مانند فلفل دلمه ای، قارچ، پیاز، زیتون و ذرت را خرد کرده و روی پیتزا بچینید. پنیر پیتزا را روی سبزیجات بپاشید. پیتزا را در فر با دمای مناسب بپزید تا پنیر آب شود و خمیر طلایی شود. اضافه کردن ادویه های ایتالیایی عطر و طعم بهتری به پیتزا می دهد.
۱۵. سالاد الویه با مرغ دودی
سالاد الویه رو با مرغ دودی درست کنین، خیلی خوشمزه میشه!سیب زمینی و تخم مرغ را آب پز کنید. سیب زمینی و تخم مرغ را پوست بگیرید و رنده کنید. مرغ دودی را ریز خرد کنید. خیارشور را ریز خرد کنید. همه مواد را با سس مایونز، نمک و فلفل مخلوط کنید. سالاد الویه را چند ساعت در یخچال بگذارید تا خنک شود.
۱۶. کدو حلوایی شکم پر با گوشت و گردو
کدو حلوایی شکم پر یه غذای پاییزی خوشمزه و مقویه. کدو حلوایی را از وسط نصف کنید و تخمه های آن را خارج کنید. گوشت چرخ کرده را با پیاز داغ و ادویه ها تفت دهید. گردو خرد شده، کشمش و زرشک را به گوشت اضافه کنید. داخل کدو حلوایی را با مواد پر کنید. کدو حلوایی را در فر بپزید تا نرم شود. اضافه کردن رب انار به مواد داخل کدو طعم متفاوتی ایجاد می کند.
۱۷. خورشت کرفس با نعناع و جعفری فراوان
خورشت کرفس رو با نعناع و جعفری فراوون درست کنید. خیلی خوش عطر و خوشمزه میشه. کرفس را خرد کنید و تفت دهید. گوشت خورشتی را تفت دهید و پیاز داغ اضافه کنید. کرفس، نعناع و جعفری خرد شده را اضافه کنید. آب بریزید و اجازه دهید خورشت بپزد و جا بیفتد. اضافه کردن آبغوره به خورشت طعم ترش و خوشمزه ای می دهد. برای لعاب بیشتر می تونید مقداری آرد رو تفت بدید و به خورشت اضافه کنید.
۱۸. خوراک کدو سبز و گوجه فرنگی
خوراک کدو سبز و گوجه فرنگی یه غذای سبک و تابستونیه که خیلی سریع آماده میشه. کدو سبز و گوجه فرنگی را حلقه ای خرد کنید. پیاز را خرد کنید و تفت دهید. کدو سبز و گوجه فرنگی را به پیاز اضافه کنید. ادویه های دلخواهتان را اضافه کنید و تفت دهید تا سبزیجات نرم شوند. این خوراک را میتوانید با نان یا برنج سرو کنید. اضافه کردن سیر به این خوراک طعم بهتری می دهد.
۱۹. پیراشکی گوشت با خمیر خانگی
پیراشکی گوشت با خمیر خونگی یه غذای خوشمزه و خونگیه که همه دوستش دارن. خمیر پیراشکی را آماده کنید. گوشت چرخ کرده را با پیاز داغ و ادویه ها تفت دهید. از خمیر پیراشکی گلوله هایی بردارید و داخل آنها را با گوشت پر کنید. پیراشکی ها را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند. پیراشکی ها را با سس دلخواهتان سرو کنید. اضافه کردن قارچ و فلفل دلمه ای به مواد داخل پیراشکی طعم بهتری می دهد.
۲۰. سینی مزه ایرانی
میتونین از میوه های خشک و تازه هم برای تزیین سینی استفاده کنین. یک سینی مزه زیبا و اشتها آور، مهمانانتان را شگفت زده خواهد کرد. اضافه کردن نان های محلی به سینی مزه، آن را اصیل تر می کند. میتوانید از چند نوع دیپ مانند حمص یا ماست موسیر نیز استفاده کنید.
۲۱. کوفته تبریزی با سس مخصوص
کوفته تبریزی یه غذای اصیل و خوشمزه ایرانیه که اگه با سس مخصوص درست بشه، طعمش بی نظیر میشه!گوشت چرخ کرده رو با برنج نیم پز، لپه پخته، سبزی کوفته و ادویه ها خوب ورز بدید. داخل کوفته ها آلو، گردو و تخم مرغ آب پز بذارید. کوفته ها رو توی سس گوجه فرنگی بپزید. برای سس کوفته میتونید از پیاز داغ، رب گوجه فرنگی، آب گوجه فرنگی، نعناع خشک و ادویه ها استفاده کنید. کوفته ها رو با سس مخصوص سرو کنید. نکات مهم در تهیه کوفته تبریزی، ورز دادن خوب گوشت و پخت آرام کوفته هاست.
۲۲. کرپ اسفناج و قارچ
کرپ اسفناج و قارچ یه غذای سبک و خوشمزه برای شام یا میان وعده است. برای تهیه کرپ، آرد، شیر، تخم مرغ و نمک رو با هم مخلوط کنید. داخل تابه نچسب، کرپ ها رو نازک بپزید. اسفناج و قارچ رو تفت بدید. داخل کرپ ها رو با اسفناج و قارچ پر کنید. میتونید روی کرپ ها پنیر پیتزا هم بریزید و داخل فر بذارید تا پنیر آب بشه. کرپ ها رو گرم سرو کنید. برای طعم بهتر، از سس بشامل یا سس آلفردو نیز میتوانید استفاده کنید.






